Εναλλακτικές διαδρομές εναλλακτικές διαδρομές - home
της Άντας Λαμπάρα

The Snails

The Snails

Οι Snails δημιουργήθηκαν το 2005. Μια σειρά από δυναμικές λάιβ εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων έφεραν τη μπάντα πιο κοντά στο ροκ κοινό της χώρας. Οι επιρροές από τα 60s κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στον ήχο τους, που κινείται μέσα από γκαράζ δρόμους και ψυχεδελικά περάσματα δημιουργώντας ένα ηχητικό πάντρεμα που αρχίζει να ωριμάζει μαζί τους με το καλύτερο τρόπο.

Το πρώτο τους σινκλ με τίτλο "Heartbreaker" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. To 2011 ηχογράφησαν δεκατέσσερα νέα τραγούδια, υλικό που αποτέλεσε το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο απλά 'The Snails' , το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012, από την πολύ φιλόξενη ετικέτα της Action Records. Αλλά καλύτερα να έχουμε μια περιγραφική αφήγηση της δουλειάς τους από τους ίδιους.


Wild Thing: Πότε και πώς ξεκίνησαν οι μουσικές σας ανησυχίες για την δημιουργία μιας μπάντας και πώς έγινε η επιλογή του ονόματος της;

Snails: Από τότε που ξεκινήσαμε να ακούμε μουσική το όνειρό μας ήταν η δημιουργία μιας μπάντας. Όπως μεγαλώνει ένας άνθρωπος και κάνει τα πρώτα του βήματα ως παιδί, ας πούμε ότι οι Snails είναι για όλους μας η μουσική μας ενηλικίωση. Το όνομα βγήκε από τον πρώτο μας μπασίστα παρ' όλο που αργότερα ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μπάντα μ' αυτό το όνομα στα 60s (παρθενογένεση άλλωστε δεν υπάρχει).

WT: Με τι ακούσματα μεγαλώσατε;

Snails: Τα ακούσματα όλων μας είναι διαφορετικά και αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον, οι πινελιές του καθενός στην δημιουργία. Πιο συγκεκριμένα γκαράζ, πανκ, ψυχεδέλεια και ρεμπέτικα...

WT: Τι θέματα προσεγγίζει η θεματολογία των στίχων σας και ποιος τους γράφει;

Snails: Γυναίκες, αλκοόλ... Πέρα από την πλάκα προσεγγίζουμε θέματα που απασχολούν την ζωή του καθενός. Συνήθως ένα προσχέδιο των στίχων γράφεται από τον Χρήστο αλλά η τελική μορφή τους είναι προϊόν συλλογικής επεξεργασίας.

WT: Τη διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών ποιος την έχει αναλάβει;

Snails: Όλα τα τραγούδια είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών jamming και συζητήσεων εντός και εκτός στούντιο.

WT: Τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας σινκλ με τίτλο Heartbreaker από την Action Records. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με αυτήν την ετικέτα και γιατί αυτή η δισκογραφική δουλειά βγήκε σε περιορισμένο αριθμό βινυλίου;

Snails: Η Action Records είναι ένα label που στην δισκοθήκη όλων μας υπήρχε κάποια κυκλοφορία της. ‘Ήταν τιμή μας που η Action μετά από περίπου δέκα χρόνια αποφάσισε να κυκλοφορήσει δίσκο και αυτός να είναι το EP μας Heartbreaker.

WT: Τι έχει αλλάξει στον ήχο της μπάντας και στο τρόπο που βλέπετε τα πράγματα μέσα στα χρόνια που υπάρχετε.

Snails: Με το πέρασμα των χρόνων και με τις αλλαγές των μελών υπάρχει διαφοροποίηση του ήχου αλλά και των μουσικών μας αναζητήσεων.

WT: Έχετε κάνει αρκετά λάιβ με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα (5th Tripolis Rock Festival με Vibravoid, Drug Free Youth, 4th Athenaeum Cave στο Rodeo Club με Jaybirds, οpening act στους Magnificent Brotherhood μαζί με τις Mongrelettes,  Greece Gone Garage festival με τους Frantic V και τους Yesterday’s Thoughts. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Snails: Είναι σπουδαίο να παίζεις με καταξιωμένες μπάντες και να μοιράζεσαι εμπειρίες που εν τέλει φτάνουν και σε δυνατές φιλίες.

WT: Στις 14 Δεκεμβρίου θα παίξετε με τους Baby Woodrose στο Κύτταρο.  Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη συναυλία;

Snails: Οι Baby Woodrose είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας μπάντες. Θαυμάζουμε το πληθωρικό ταλέντο του Lorenzo Woodrose και είναι μεγάλη μας τιμή που θα ανοίξουμε το λάιβ τους, που προβλέπεται να είναι εκρηκτικό όπως και πριν τρία χρόνια.

WT: Περιγράψτε μου τη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ σας με τίτλο ''The Snails'' που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2012.

Snails: Η ηχογράφηση του άλμπουμ ήταν αποτέλεσμα όλης της προηγούμενης προσπάθειας της μπάντας (πρόβες, λάιβ). Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο Feedback Studio με την βοήθεια και υποστήριξη του Χάρη Ζουρελίδη. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια που μας έδωσαν στα φωνητικά στην διασκευή του τραγουδιού "Gypsy Woman" η Angel Lo Verde και ο Δημήτρη Μπελενιώτης.

WT: Υπάρχουν κομμάτια από την νέα σας δισκογραφική δουλειά που ξεχωρίζετε. Κι αν ναι, ποια είναι αυτά και γιατί;

Snails: Δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να ξεχωρίζουμε, όλα είναι αγαπημένα μας, σε όλα αφιερώσαμε χρόνο και δημιουργία.

WT: Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον; Mέσα σ΄αυτά συμπεριλαμβάνονται και κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό;

Snails: Επειδή υπάρχει νέο υλικό, κάποια από αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν και στα επερχόμενα λάιβ. Eυελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά θα το ηχογραφήσουμε και αν όλα πάνε καλά θα αποτελέσει την νέα μας δισκογραφική δουλειά.

 

Tags: The Snails, greek rock scene, interview
εναλλακτικές διαδρομές - home


περισσότερες στήλες